ZDROWA KUCHNIA
Smacznie i Zdrowo to zasady jakimi się kierujemy przygotowując posiłki w naszej kuchni.
- BEZ GLUTAMINIANU SODU -
- BEZ KONSERWANTÓW -
- BEZ SZTUCZNYCH BARWNIKÓW -
- BEZ SYROPU GLUKOZOWO-FRUKTOZOWEGO -
Gotujemy sezonowo i ze świeżych produktów od lokalnych producentów. Do kanapek marynujemy i pieczemy mięsa, naszą specjalnością są wegetariańskie pasty warzywne.
Ograniczamy biały cukier zastępując go miodem i cukrem trzcinowym. Mięsa i jajka dostarczają nam certyfikowani dostawcy, używamy kurczaków z wolnego wybiegu z chowu bez antybiotyków. Zupy gotujemy na wywarach warzywnych i bulionach eliminując zakwaszające organizm puryny. Korzystamy z wysokiej jakości wędlin o zawartości minimum 80% mięsa. W naszej pracowni sami wyrabiamy produkty mączne: pierogi, naleśniki, kopytka i inne.
Ograniczamy biały cukier zastępując go miodem i cukrem trzcinowym. Mięsa i jajka dostarczają nam certyfikowani dostawcy, używamy kurczaków z wolnego wybiegu z chowu bez antybiotyków. Zupy gotujemy na wywarach warzywnych i bulionach eliminując zakwaszające organizm puryny. Korzystamy z wysokiej jakości wędlin o zawartości minimum 80% mięsa. W naszej pracowni sami wyrabiamy produkty mączne: pierogi, naleśniki, kopytka i inne.